تحقیق درباره حکومت
↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:12
قسمتی از متن فایل دانلودی:
مقام منيع زعيم عاليقدر سيّد الفقهاء و المجتهدين آية الله العظمي امام خميني متّع الله المسلمين بطول بقائه را با اهداء ادعيۀ خالصه و تحيّات وافره تصديع ميدهد :
به پيروي از اوامر صادره راجع به لزوم مطالعه و دقّت در پيش نويس قانون اساسي و اظهار نظر در مطويات آن معروض ميدارد : حقير با كمال مداقّه محتويات آنرا مورد بررسي قرار دادم و از نقطۀ نظر تطبيق آن با فلسفه و فقه اسلام اشكالاتي چند به نظر آمد كه تذكار آن ضروري است :
انحصار حكومت و ولايت در مبادي عاليه بر اساس فلسفه توحيدي اسلام
1 ـ فلسفۀ توحيدي اسلامي متّخذّ از آيات قرآن كريم و سنّت نبوي روح حكومت و ولايت بر مردم را منحصر به مبادي عاليه ميداند ، و عالمترين و جامعترين و منزّهترين افراد را لايق اين مقام ميشناسد ، در اين صورت افراد امّت به رهبري چنين پيشوائي راستين كه هم داراي دلي روشن و آگاه و مغزي متفكّر و عزمي راسخ ، و هم از خود گذشته و به كليّت پيوسته است ، از بهترين مواهب الهيّه استفاده نموده و تمام قوا و استعدادهاي ذاتي خود را بمنصّۀ ظهور و بروز ميرسانند . و از شكوفاترين آزادي و استقلال و بهرهمندي از جميع غرائز طبيعي و ملكات روحي كامياب ميگردند .
گسترش حكم از مقام توحيد به مراتب پايين
در اين فلسفه حكم و قانون و قضاء از بالا (يعني از مقام توحيد و طهارت كه مقام وحدت و جامعيّت وليّ امر است) بپائين تدريجاً گسترش پيدا ميكند ، و تمام اقشار طبقات را فرا ميگيرد :
فَل وَ رَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّي يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا فِي أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا .
وَ مَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَ لا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَي اللَهُ وَ رَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةِ مِن أَمْرِهِمْ .
ولي در فلسفههاي مادّي ، يا در قوانين غربي كه از روح توحيد اسلامي بهرهاي ندارند ، مراكز تصميم گيري از كثرت شروع ميشود ، يعني افكار و اوهام عامّۀ مردم گرچه در نهايت ضعف باشند ، فقط به ملاك اكثريّت حق تعيينِ سرنوشت و تصميم گيري در امور و حاكميّت خود را دارند .
در اين فلسفهها حكومت بر اساس انتخاب بوده و كيفيّت آن به مشروطۀ سلطنتي ، يا به جمهوري ، يا به بعضي از انحاء ديگر ، تقسيم ميشود ، بنابراين جمهوري بدين طرز رأي گيري و انتخاي اكثريّت قسيم و نظير مشروطه از قالبهاي غربي است ؛ و با روح اسلام سازگار نيست .
اتكاء حكومت اسلام بر حق
حكومت و دولت اسلام بر پايۀ خود متّكي بوده و بر اصل اصيل حقّ اعتماد دارد ؛ و هيچيك از اين قالبها نميتوانند آن واقعيّت را در خود بگيرند و بشكل خود درآورند .
و در اين وهلۀ حسّاس و سرنوشت ساز كه دقيقترين لحظات را ميگذرانيم. بايد بسيار متوجّه باشيم كه خداي ناكرده ناخود آگاه آن اصالتهاي ارزشمند اسلامي را به گرايشهاي غربي نفروشيم ؛ و بعلّت إشباع مغزها از رهآوردهاي غرب و عدم اُنس به طرز تشكيل حكومت اسلامي به شكل واقعي خود ، به سبب اعتماد به نظارة نظامهاي سُله جويانۀ استبداد و طاغوتي آن حقيقت را به خاك نسيان نسپاريم :
تجربه مشروطه ما را بس است
بزرگان ما در نهضت مشروطيّت و گيرو دارها و كشمكشهاي طرفداران استبداد و مشروطه دچار اشتباه شدند ، دستهاي بعنوان آنكه مشروطه مردم ستمديده را از زير يوغ استبداد و ظلم اُمراء و حكّامِ جائر ميرهاند ، بدان گرويدند و اين نظام را با اصول آن پذيرفتند
و…..
دیدگاهتان را بنویسید