پاورپوینت کامل و جامع با عنوان آموزش به کمک روش های تغییر رفتار در 39 اسلاید
آموزش و پرورش (به انگلیسی: Education) دارای مفهوم و کاربرد گسترده و پیچیده و در نتیجه مبهمی است. در تعریف این مفهوم، نه تنها میان مردم عادی، بلکه میان صاحبنظران تعلیم و تربیت هم اختلافنظر وجود دارد. همچنین مفاهیمی مانند تعلیم و تربیت، نظام آموزشی، تحصیل، سوادآموزی ، بار آوردن و… نیز جزئی از «آموزش و پرورش» محسوب میشوند یا با آن همپوشی دارند.
دربارهٔ مفهوم «آموزش و پرورش» باید در نظر داشت که «آموزش و پرورش» منحصر به افراد، زمان، مکان، یا عمل خاصی نیست. یعنی بهطور مشخص «آموزش و پرورش» منحصر به مدرسه، کودکان، یا آموزش دروس خاصی نیست، بلکه «آموزش و پرورش» برای همه و در هر زمانی (ز گهواره تا گور) و هر مکانی ممکن است.
برخی از تعاریف آموزش و پرورش
- محمدباقر هوشیار: آموزش و پرورش مجموعه منظمی از اعمال و رفتار است؛ به بیان دیگر آموزش و پرورش فعل و انفعالی است میان دو قطب روان (آموزگار و فراگیر) که مسبوق به اصلی و متوجه هدفی و مستلزم برنامهای است.
- جان دیویی: آموزش و پرورش تکرار تجربهاست، به منظور اینکه معنای تجربه گسترش پیدا کند و برای هدایت و کنترل تجربیات بعدی، فرد را بهتر قادر سازد.
- ژان ژاک روسو: آموزش و پرورش هنر یا فنی است که به صورت راهنمایی یا حمایت نیروهای طبیعی و استعدادهای فراگیر (محصل) و با رعایت قوانین رشد طبیعی و با همکاری خود او برای زیستن تحقق میپذیرد.
- دانشنامه بریتانیکا: از آنجایی که کودکان، بیسواد، نادان و غیرمطلع از فرهنگ جامعهشان به دنیا میآیند، برای درک فرهنگشان، به یادگیری مهارتها، یافتن نقششان در اجتماع و رسیدن به اهدافشان، به آموزش نیاز دارند.
- امیرحسین آریانپور: آموزش و پرورش عبارت است از «فرایند هدایت و جهتدهی عمدی تجارب انسانی»
فهرست مطالب:
روشهای افزایش رفتارهای مطلوب و موجود در دانش آموزان
تقویت مثبت
انواع تقویت کننده ها
تقویت کننده های نخستین
تقویت کننده های شرطی
تقویت کننده های پته ای
تقویت کننده اجتماعی
تقویت کننده های فعالیتی
فوریت تقویت
تقویت منفی
روشهای ایجاد رفتارهای مطلوب
سرمشق گیری
شکل دهی رفتار
زنجیر کردن رفتار
زنجیره کردن وارونه
روشهای نگهداری رفتارهای مطلوب
برنامه نسبی ثابت
برنامه نسبی متغیر
برنامه فاصله ای ثابت
برنامه فاصله ای متغیر
روشهای کاهش و حذف رفتارهای نامطلوب
تقویت رفتارهای با فراوانی کم
تقویت رفتارهای دیگر
تقویت رفتارهای ناهمساز
اشباع
روشهای منفی کاهش رفتار
محروم کردن از تقویت
و…
دیدگاهتان را بنویسید