پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تعادل اسیدی بازی هنگام ورزش در 22 اسلاید
تیز آب یا اسید (به زبان لاتین acidus به معنای ترش) مادهای شیمیایی است که مشخصههای محلولهای آبی آن مزهٔ ترش، توانایی تغییر رنگ تورنسل آبی به قرمز، و نیز توانایی واکنش با بازها و بعضی فلزات ویژه (همچون کلسیم) و تشکیل نمک هستند. محلولهای آبی اسیدی دارای پیاچ کمتر از ۷ هستند. پیاچ پایین به معنای اسیدی بودن بیشتر و غلظت بالاتر یونهای مثبت هیدروژن است. محلولها یا مواد شیمیایی را که ویژگیهای اسیدمانند داشته باشند اسیدی میخوانند.
باز در شیمی، مادهای است که، محلول آبی آن یونهای هیدروکسید (–OH) آزاد میکند، در صورت تماس لغزنده هستند، در صورت مزه کردن مزه تلخ دارند، وقتی با اسیدها واکنش دهند نمک تولید میکنند، باعث برانگیخته شدن برخی واکنشهای شیمیایی میشوند(کاتالیز باز) و دریافت کننده پروتون از اهداکنندههای پروتون هستند.
در تعریف دیگر، باز به هر ترکیب شیمیایی گفته میشود که وقتی در آب حل شود، به آن pH بیشتر از ۷٫۰ بدهد. سدیم هیدروکسید و آمونیاک نمونههایی از بازهای ساده هستند.
باز نقطهٔ مقابل اسید است؛ چون اسیدها غلظت یون هیدرونیوم (+H3O) را در آب افزایش میدهند و بازها از غلظت این ماده میکاهند. واکنش بین یک باز و یک اسید را خنثیسازی میگویند.
اولین نظریه مدرن تعریف باز و اسید توسط سوانت آرنیوس ارائه شدهاست. طبق نظریه آرنیوس باز به صورت زیر تعریف میشود:
باز ماده ای است که در آب تجزیه میشود و یونهای هیدروکسید (–OH) آزاد میکند. در نتیجه “باز” غلظت یونهای هیدروکسید را در محلول آبی افزایش میدهد.
مطابق تعریف سوانت آرنیوس اسید نیز مادهای است که در محلول آبی از هم جدا میشود و یون هیدروژن +H (یک پروتون) آزاد میکند.
فهرست مطالب:
تعاریف
تعادل pH
شرایطی که منجر به ایجاد حالت اسیدوز یا آلکالوز می گردد
تقسیم بندی اسیدهای سوخت و سازی
اسیدهای ناپایدار
اسیدهای پایدار
اسیدهای آلی
اهمیت تنظیم اسیدی – بازی هنگام ورزش
دستگاههای تامپونی اسیدی – بازی
تامپونهای درون سلولی
تامپونهای خارج سلولی
اثر تنفس روی تعادل اسیدی – بازی
تنظیم تعادل اسیدی – بازی از طریق کلیه
تنظیم تعادل اسیدی- بازی هنگام ورزش
مقدار اسید لاکتیک هنگام ورزش
نقش تامپونها در فعالیت ورزشی
و…
دیدگاهتان را بنویسید