پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مدارهای منطقی ترکیبی در 55 اسلاید
در الکترونیک دیجیتال، دروازهٔ منطقی یا گِیت منطقی (به انگلیسی: Logic gate)، روی یک یا دو ورودیِ منطقی، عملیات منطقی انجام میدهد و یک خروجی منطقی تولید میکند. اساس عملکرد آن بر منطق بولی استوار است، که بر تمام مدارهای دیجیتال حاکم است. گیتهای منطقی عمدتاً از ادوات الکترونیکی مانند ترانزیستورها تشکیل میشوند، ولی ممکن است از قطعات الکترومغناطیسی مانند رلهها، قطعات اپتیکال یا حتی مکانیکی ساخته شوند. عملیات گیتهای منطقی از مبنای دودویی با اعداد باینری پیروی میکنند.
سطوح منطقی
یک ورودی یا خروجی منطقی بولی فقط یکی از دو حالت منطقی را قبول میکند. این دو حالت در هر مبحث نام خاص خود را دارند از جمله: خاموش/روشن، بالا/پایین، یک/صفر، درست/غلط، مثبت/منفی، مثبت/زمین، مدار باز/مدار بسته، و YES/NO.
گیتهای منطقی
یک گیت منطقی روی یک یا دو ورودی منطقی عملیات منطقی انجام میدهد و یک خروجی منطقی تولید میکند. به دلیل اینکه خروجی هر گیت یکی از سطوح منطقی است پس میتوان آن خروجی را به ورودی گیت(های) دیگر متصل نمود. نمیتوان دو خروجی را با هم به یک ورودی متصل نمود زیرا در این صورت سطوح ولتاژی به وجود خواهد آمد که خارج از محدوده منطقی خواهد بود.
در الکترونیک دیجیتال، هر سطح ولتاژ نماینده یک حالت منطقی معین است. هر گیتی برای تولید ولتاژ مناسب به منبع تغذیه نیاز دارد. در بلوک دیاگرام مدارهای منطقی، منبع تغذیه نمایش داده نمیشود، ولی در شماتیک کامل اتصالات منبع ضروری است.
فهرست مطالب:
طراحي مدار
جدول درستی
طرحي ماجولار مدار
نیم جمع کننده و تمام جمع کننده
بیت نقلی
ديكدر
ماجول ديكدر n به 2n
دياگرام منطقي (موازي و خروجي هاي فعال بالا)
دياگرام منطقي (موازي و خروجي هاي فعال پايين)
ديكدر نوع موازي سه بيت
ديكدر نوع درخت سه بيت
پياه سازي توابع منطقي با ديكدرها
ساختن Full Adder به وسیله دیکدر
ساختن ديكدر بزرگتر
انکدر
اينكدر اولويت
مالتي پلكسر (تسهيم كننده)
دي مالتي پلكسر (پخش كننده داده ورودي)
دي مالتي پلكسر 1 به 4 با فعال ساز
مقايسه گرها
تحقق منطقي يك مقايسه گر دو بيت
نمایشگر هفت قسمتی
مثال ها
و…
دیدگاهتان را بنویسید